Mensenrechten vs regeringsbeleid

27 Okt

Isa is drie jaar en woont in een pleeggezin. Al vanaf dat ze één jaar is. Elke drie weken ziet ze haar echte ouders een middag. Haar echte ouders zijn nu gescheiden en proberen los van elkaar de voogdij over hun dochter terug te krijgen. Ze maken er een waar gevecht van.

Isa is drie jaar en heeft in haar eerste levensjaar meer gruwel meegemaakt dan de meeste mensen in hun hele leven. Gelukkig heeft ze de allerliefste pleegouders die er maar zijn, die haar heel veel liefde geven. De zorginstanties geven aan dat ze een buitengewoon slim meisje is dat erg veel hechtingsproblemen heeft. Afscheid nemen valt haar meer dan zwaar en haar leven bestaat uit heel veel vaste rituelen, dat geeft haar houvast. De rechter heeft het verzoek van haar beide ouders afgewezen. Dit meisje is beschadigd voor de rest van haar leven, het gaat nu goed met haar, haar nu weer uit een gezin halen en in een ander gezin terugplaatsen (ook al is het haar eigen gezin) zou verwoestende effecten op haar kunnen hebben en dus mag ze tot haar 18e bij haar pleegouders blijven.

Fijn hè, dat we haar leven niet verwoesten. Waarom mogen we het leven van Mauro dan wel verwoesten? De rechter heeft in zijn geval precies dezelfde uitspraak gedaan. Hij is zo geworteld in zijn nieuwe gezin en leven, hem daar nu uithalen, zou verwoestend kunnen zijn. Zijn de regels ineens anders, omdat hij in een ander land geboren is? Is die landsgrens dan zo bepalend? Telt dan nu opeens een leven niet meer mee? Maakt dan nu ineens niet meer uit wat de effecten van het terugplaatsen zijn? Blijkbaar is het leven van Isa meer waard dan het leven van Mauro.

De Tweede Kamer beslist nu over het lot van Mauro. Het zal aankomen op de kamerleden van het CDA. Het kan om maar één stem gaan die de doorslag geeft. Wat een afschuwelijk gevoel om afhankelijk te moeten zijn van wat andere mensen over jou beslissen.
Ik roep alle CDA stemmers op om hun kamerleden tot verantwoording te roepen. Laat jouw volksvertegenwoordiger weten hoe jij over deze kwestie denkt. Geef het CDA zijn Christelijke gezicht terug. Geef hen de kracht en de steun om dapper en moedig te zijn en een eigen beslissing te durven nemen, wat het kabinet ook vind.

Ik heb de petitie voor Mauro getekend. En jij?

Advertenties

3 Reacties to “Mensenrechten vs regeringsbeleid”

 1. Sandrikus 28 oktober 2011 bij 19:37 #

  Wauw dit een een goede post! Vind je het goed als ik hem kopieer en op mijn eigen blog post!?

  • meerdanooit 28 oktober 2011 bij 20:02 #

   Natuurlijk, hoe meer mensen de boodschap lezen en erop acteren hoe beter het is!

 2. Judith 30 oktober 2011 bij 15:11 #

  Heel mooi geschreven! Ik wist nog niet van de petitie. Ik heb getekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: